Sunday, June 17, 2012

INDAH NIKMAT SIHAT ITU (Part 1)

Salam kawan-kawan semua...Kc hanya nk berkongsi pengalaman kc masa kc keguguran sebanyak 2 kali...Masa tu terasa sgt2 betapa nikmatnya anugerah sihat itu...Bila x sihat, mmg byk mende yang kita xleh buat...bukan tu saja...bila sakit pon, nikmat makan pon serta merta hilang...x gituu??? hehe...Oklah...actually kc rasa kc pernah melalui sesuatu kesakitan yang sgt2 besar dalam hidup kc...dugaann~~... :) Tapi bila kita dah berjaya melalui kesakitan itu, kita terasa indahnyaa sakitt yang aku rasa tuu...hehe...betuull!!!

Pengalaman Pertama

Kami berkahwin pada 17 Julai 2010...Pada hujung tahun,28 Desember 2010 kc disahkan mengandung...Pada awalnya kc ingat period, tapi dah 20 hari still x berhenti, kc pergi klinik...Bila pegi klinik doc sruh buat pregnancy test...Then!!! kc positive pregnant...Kc terus menangis time tu sbb xtahu lah baby still ada or tak dalam rahim kc...Pastu doc trus buat surat utk refer pakar @ Hospital Serdang...Kc terus ke hospital serdang...sesampai kat sana, kc kena masuk ke unit kecemasan...Palinggg sedih, bila suami x leh masuk sekaliii...X suka sgt!!!...Peliklah, sepatutnya bagi la masuk sbb waktu tu kita sgt2 perlukan peneman...Kc geram...Kc nampak suami kc tggu & berdiri kat pintu luar tu...Kc x puas hati, so kc bangun dari katil tu...pastu kc buka pintu & tarik jugak suami masuk ke unit kecemasan tuuu...guard tu trus ikut kitorang..Kc cakap kat dia...tggu skejappp...nsib baik smpat la suami teman,,,tp x leh lamaaa....huhu...

Pada masa yang sama, kc kena amik darah la apa...pastu tggu doc lah...lama jugak duk menunggu...rasanya sehariaan kott...huhh...dah lah kita sakit...biasalah ramai lagi org yg sakitkan...so sabar jerla mnunggu...pastu, tiba giliran kc...Nasib baik dpt doc pmpuan...namanya Dr.Ain...Sebelum ni pernah dpt doc lelaki chinese/indian...kc x selesa sgt...x suka...nangis jugakk...Pastu nurse ckp kc kena admit...sbb x nampak baby dalam rahim...tp kc pregnant...(still bleeding)...Kena lah tahan kat wad 1 hari...sedih2....kc menangis2...suami pon sama menangis...x pernah kot berpisah...suami plak xleh temann...dugaan time tuu...esk pagi suami dtg melawat awl & family skali....Keesokkannya darah dah stop...kc dibenarkan balik...Hospital serdang janji nk contact balik...tp lpas seminggy x contact2 jgak...Masa tu darah kluar balik...30 hari...

Kc amik keputusan untuk pegi Hospital Pakar Annur Bangi...Dekat sgt2 ngan rumah...walaupon mmg Mahal, tp sgt puas hati...selesa sbb doc perempuan...(Nasihat utk suami2 diluar sana, kalo boleh bawa lah isteri ke klinik pakar wanita, Maruah isteri pon terjaga)...Xperlah habiskan duit untuk rawatan perempuan nii...Doc ckp baby kc dah x boleh diselamatkan...Dr.khamsiah cakap x yah cuci rahim sbb kc baru 1st time keguguran & biarkan jer darah tu keluar sampai behenti sndiri...pastu bleeding lah smpai 2 bulan...baru Ok...tp dr sruh kc rest dlu dalam 6 bulan...(Xleh pregnant lg)...untuk pastikan rahim betul2 sihat...


Double line! I'm pregnant...hohoo


Muka orang sakit....Hehehe


Tersenyumm :)







5 comments:

saye pika said...

teruskan berblogging yer kc....basha..pika

Anees Ameerah said...

kesian nye kat k.cik..mesti sakit kan..

Ayu Jannah said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Jannah said...

Anees...mmg sakit sgtt...tp yang ni boleh tahan lagi...ada sakit yg lagi hebat...nnti kc smbung in PART 2 deh..time tu kc dah kena operatee...

Ayu Jannah said...

Yer pikah...insyaAllahh... :)

Post a Comment

Utusan rindu buatku <3