Monday, April 1, 2013

Medela free style

Buat anak tercinta...ibu sanggup bekorban jiwa raga dan harta untuk beri yang terbaik utk ibraheem...Mmg hakikatnya secara lumrah ibu bapa akan menyayangi anak2 mereka...tp belum tentu seorang anak akan menjaga kedua ibu bapa mereka...nauzubillah...

Actually kc nk citer...susu kc xder la terlalu banyak...tp cukup lah utk ibraheem..xderlah sekali pump dpt 10oz...maybe ibraheem xder lah minum banyak sgt...tp disebabkan ibu nk usaha jgk banyakkan susu ibu kena rajin pump...so ibu beli lah medela freestyle..kc sgt sukaa!!

Medela FS ni mmg sgt best sbb dia punye motor tu sekecil tapak tgn...mmg mudah bawa ke mana2...plak tu dia guna rechargeable battery...so x yah susah2 nk guna or cari plug...so we can pump everywhere...dlm kete...or dlm surau...mana2 jer la...lagi satu...kita tak payah nk pegang...sambil bawa kete pon boleh pump...smbil sidai kain pon boleh...haa...jimat masa jgak sbb boleh trus buat double pumping...dia punye suction pon x sakit sbb ada 2 phase suction...phase 1 mimic baby punye suction utk trigger...phase 2 baru kuat ckit utk pump lg byk susu..

Kc doa agar kc akan berjaya menyusukan ibraheem sampaii 2 tahun..itu cita2 ibu...ya Allah permudahkanlah urusan penyusuan hambamu ini..Amin

3 comments:

Niwani S said...

Yakin n usaha..In shaa Allah..ader rezeki utk Ibraheem..

wani http://ni-wani.blogspot.com/

Ayu Jannah said...

Alhamdulillah skrg ibraheem dah 10 bln..still bfeed.. smoga Allah swt memanjangkn rezeki utk anak... :) tq wanii

Ayu Jannah said...

Alhamdulillah skrg ibraheem dah 10 bln..still bfeed.. smoga Allah swt memanjangkn rezeki utk anak... :) tq wanii

Post a Comment

Utusan rindu buatku <3